ما تاکنون به کتابهای الکترونیکی، کتابهای صوتی و البته کتابهای فیزیکی دسترسی داشتهایم، اما آیا در آینده نزدیک کتابها به روش جدیدتری در دسترس مخاطبان قرار میگیرند؟ تولیدکنندگان «کتابهای واقعیت افزوده» قصد دارند، کتاب را به روش خلاقانهتری روانه بازار کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، «کتابهای واقعیت افزوده» که این روزها به اختصار با عنوان «a-books» شناخته میشوند، پس از پروژه شش ساله محققان دانشگاه سوری (انگلستان) یک قدم دیگر به تولید انبوده نزدیکتر شدهاند.
در حال حاضر مخاطبان کتابهای الکترونیکی میتوانند به اطلاعات پیشینه و جزئیات بیشتر درباره مطلب کتاب دسترسی داشته باشند، اما کتابهای واقعیت افزوده به مخاطبان این اجازه را میدهند که qlk استفاده از کتاب فیزیکی، اطلاعات بیشتر را در تلفن همراه، لپتاپ و تلویزیونهای هوشمند مشاهده کنند.
به نظر میرسد این فناوری جدید بیشتر برای کتابهای راهنمای سفر و کتابهای آموزشی مورد استفاده قرار بگیرد، اما از این روش برای کتابهای داستانی نیز میتوان استفاده کرد.
برای مثال، یک خواننده کتاب میتواند، انگشتش را روی نام یکی از شخصیتهای داستان بگذارد تا اطلاعات و جزئیات بیشتری درباره این شخصیت در تلفن همراه ظاهر شود.
با اینکه وجود چنین ویژگیهایی در کتابهای الکترونیکی، عجیب به نظر نمیرسند، چالش اصلی در کتابهای واقعیت افزوده به کارگیری چنین ویژگیهایی همراه با تجربه مطالعه کتاب فیزیکی است.
گروه محققان این دانشگاه اخیرا از سومین نسل از کتابهای واقعیت افزوده رونمایی کردهاند که در آن به روشهای جدیدی همچون بکارگیری جوهرهای مخصوص حساس به نور و تورق روی آوردهاند. البته این روش در محیط خارج از آزمایشگاه قابل استفاده نیست چراکه در فضای عادی رطوبت و اکسیژن شرایط را تغییر میدهند.
آخرین راهحل برای رفع این مشکل، استفاده از نوعی پنل خورشیدی فوق – باریک در دو طرف هر صفحه از کتاب است که میتواند ویژگیهای خاص هر صفحه را فعال کند. این گروه از محققان در حال حاضر تلاش میکنند کاغذی را تولید کنند که ضخامت و وزن کمتری داشته باشد.
دولت تاکنون ۹۰۰,۰۰۰ پوند بودجه در اختیار این تحقیقات گذاشته است. محققان دانشگاه «سوری» امیدوارند، برای توسعه این فناوری از همکاری و توجه صنعت ادبیات برخوردار شوند.
انتهای پیام